Bu yazıyı maillarına bakmayanlar için bir de buradan paylaşıyorum:


Selam Gönüllü Arkadaşlarım,

Volkan ile yaptığım atölyeden sonra bana ve Volkan'a olumlu geri dönüşler oldu ve bu bizi elbette mutlu etti. Atölyeye katılan arkadaşlarımıza "Örgütlenmemiz için sadece mail gruplarını kullanmayalım." dedik ve facebook, twitter, blogların yanında jotform, digsby gibi sosyal medyada bizlere yardım edebilecek program ve siteleri de tanıttık. Ve atölye sonunda bir iki notu sizlerle paylaşmak istedim. Bunların hem TOG'un oluşturulacak yeni sitesi, hem de örgütlenmeler için yararlı olacağını düşündüm:

> Öncelikle atölyemizin daha da yaygınlaştırabilmek için koordinasyon merkezlerinde yapılması önerildi ve bu öneri beni gerçekten hoşuma gitti, tabii bunun için bir bütçe gerekiyor. (Önerisi için Erman Demirel'e ve Nihat Türkmen'e teşekkürler)
> TOG Sözlük'ün artık yeni bir alanı var ve bu adımla birlikte gönüllülerimiz daha da rahat bir şekilde girdi yapabilecekler(Tekrar Sami'ye teşekkürler),
> TOG'a yeni üye olan örgütlenmeleri sosyal medyayı kullandırıp daha hızlı bir şekilde örgütlenmelerini sağlayabiliriz (koordinasyon merkezlerinde yapabileceğimiz uygulamalar gibi),
> TOG Veritabanındaki Takvim kısmı çok hoşuma gitti ve buna ek olarak acaba Google Takvim'de yapılan Mobil Kurulumu bu takvime de adapte etmemiz mümkün olabilir mi? Yani herhangi bir gönüllü yerelindeki bir toplantıdan haberdar olmak için sadece veritabanına üye olması yeterli olacaktır.
> "Engelsiz Üniversite" atölyesine gitmedim ama engelli gönüllülerimiz için de özellikle görme engelli vatandaşlarımız için de aklımda bir iki fikir var: ilk olarak TOGSES'i sesli olarak da yayınlayabiliriz, Flatcast gibi uygulamayı kullanarak ücretsiz şekilde toplantı vs.leri canlı olarak gönüllülerimizle paylaşabiliriz.
> Yönetim Kurulunda daha çok kimlere yönelik bir site yapılmalıdır? sorusu sorulmuştu. Bence de gencine, yetişkinine, vs.ne de göre bir site yapılmalıdır. Hatta gönüllüler için ufak bir portal oluşturulup bu portallara facebook ya da twitter ile giriş yapabilmesi sağlanabilir. Ayrıca gönüllü olamak isteyen bir gence örgütlenmelerin iletişim bilgilerinin bir uygulama da hazırlanabilir. (Ali Karakaş'ın fikrini çalmış gibi oluyorum galiba :) )(Bunun basit bir uygulaması http://www.facebook.com/togsozluk?v=app_6009294086 de var.)

Bu ve buna benzer fikirler aklımda dolaşmaya devam ediyor ve onları bu iletide boşaltıyorum. Artık bu konuda birşeyler gerçekten de yapılmalı...

Haydi artık bir yerden başlayalım! :)

Herhangi bir yanlışlık yaptıysam da özür dilerim...

Bir son dakika! Atölyemizin çıktısı olarak http://ozgursosyalmedya.blogspot.com/ blogu açıldı. Elbette http://togsosyalmedya.wordpress.com'da  da yazılarımız olacak. :)


Mahir HOROZOĞLU

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Toplum Gönüllüleri

www.togbolu.com
www.facebook.com/mahir.horozoglu | www.twitter.com/asosyalistik | www.formspring.me/mahirhorozoglu | http://bit.ly/asosyalistik
www.togsozluk.org | www.facebook.com/togsozluk | www.twitter.com/togsozluk
www.facebook.com/togsm | www.twitter.com/togsosyalmedya | www.togsosyalmedya.wordpress.com
www.uludagsozluk.com/asosyalistik



Leave a Reply.