Bir mail gelir, 16. Gençlik Konseyi’ne ev sahipliği yapmak isteyen örgütlenme var mı diye… Ve TOG Bolu içerisinden arkadaşlarımızdan sesler gelir: “Neden olmasın?”, “Ekibimiz üstesinden gelir” gibi gibi… Ve sonra bu seslere ben de katılırım, aşağıdaki yazı TOG Bolu’nun mail grubuna yazdığım bir yazıdır, sizlerle de paylaşmak istedim:

“Selam Gönüldaşlarım,

Öncelikle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı ve Alternatif Gençlik Haftası'nı kutlarım...


Gelen iletilerin arasında "16. TOG Gençlik Konseyi'nin Ev Sahipliğini yapacak olan örgütlenme" nin arandığı gördüm ve ben de içimden "Acaba, 16'ncısı Bolu'da olabilir mi?" diye sordum kendime.

Neden olmasın?

350'e varan bir katılımcının Bolu'ya geldiğini bir düşünsenize... :) Mavi Salon dopdolu olacak. Sadece Mavi Salon değil, gerektiğinde Atölye Çalışmaları, Açık Alanlar vs. ler için Pembe Salon, Turuncu Salon, Fuaye, Yemekhane ve eğer inşaatı biterse Amfide de olacak... ve belki de diğer örgütlenmelerimizden bir farkımız daha olacak: "Gölköy". Eğitimlerimize gelen eğitmen arkadaşlarımızla sohbet ederken hep şunu duymuştum: "Kampüs konseye uygun aslında... Bir de göle indirip bir etkinlik yapsanız daha da güzel olur" Güzel bir düşünce değil mi? :)

Peki nereden başlayacağız?

Bence bunun için organizasyon eğitimi tarzında bir eğitim almamız gerekebilir. 11 gün içerisinde ekibin belirlenmesi, konaklamanın, ulaşımın, yeme-içmenin ayarlanması gerekiyor ya da belirlenmesi gerekiyor... Zaten başvuru yapıldıktan sonra ofisten saha ziyaretleri yapılarak kabul görülecek...

Peki bunu yapabilir miyiz?

Yakın zaman içerisinde Afyon TOG ekibini karşılamıştık hatırlarsanız... Ve en güzel şekilde ağırlamıştık... Ama Afyon 25'di, Konsey 350 olacak(Tam 14 katı) Hemen paniğe kapılmayın, ben bizim ekibin (TOG Bolu'daki gönüllü arkadaşlarımızın) gece-gündüz demeden herşeyden taviz verebileceğine inanıyorum...

Hadi TOG Bolu! Ulusalı Bolu'da karşılamaya...”


 

Ve bu maildan sonra toplantılar, tartışmalar falanlar filanlar yapıldı, ekipler belirlendi, kaynak için görüşmeler yaptık ve başvurumuzu yolladık. Bu süreden sonra Bolu’dan ayrı kaldım ama Bolu’da bulunan 7 ila 10 kişilik ekip bu büyük bir organizasyon için gecelerini gündüzlerine kattılar. Ve konseyin Bolu’da olacağını duyunca o yazdığım mailın gerçekleşeceğine sevindim…  Tabii Gölköy kısmının olabilme olasılığını konseye geldiğimizde göreceğiz. :)

Bunlarla birlikte temamızın da üniversitemizden tüm arkadaşlarımıza da duyurmamız ayrı bir mutluluk vermektedir.

Bu konsey için gerçekten çok çalışıldı, ekibe konseyin başlamasına 3 kala katılmama rağmen ben de elimden geldiğince arkadaşlarımla birlikte yardım etmeye çalıştım.

Yazımı şöyle noktalamak isterim: Gelirken yanınıza kalın bir şey getirmeyi unutmayın. :D

Bizden selam olsun tüm gönüllü arkadaşlarımıza… :)



Leave a Reply.