Mahir Asosyalistik

İyi geceler, bir "Saçma Yazılar Kuşağı"nda yine sizlerle birlikteyiz. Bu yazımızda her şeyi bildiğini iddia eden Asosyalistik'le çok önemli bi mesleği, Kaldırım Mühendisliği'ni irdeleyeceğiz... Sayın Asosyalistik isterseniz Kaldırım Mühendisliği nedir bundan başlayalım.

Öncelikle bu yazıyı okuyan okurlarımıza tekrar iyi geceler diliyorum. Efendim Kaldırım Mühendisliği, İnşaat Müh.nin bir alt dalı olan bir mühendisliktir. Kaldırım Mühendisleri, yollarda gördüğünüz ve yaya ile araçları birbirinden ayıran tümsekleri yaparlar. Bunları yaparkende ne kadar harç dökeceklerini, kaldırım taşlarının arasındaki mesafeleri öğrenirler.

Peki Bay Asosyalistik, bu meslek için üniversitelerde bölüm var mı?

Hemen hemen tüm Mühendislik Fakültelerinde var.

Peki ne tür dersler işleniyor bu bölümlerde?

Öncelikle temel bilimler öğretilmekte... Kaldırım Bilgisi, Taşlar Tarihi, Harç Bilgisi gibi derslerde bölüme has dersler olarak sayabiliriz...


Peki yurt dışında master yapma imkanı var mı?

Ülkemizde bu bölüm için yüksek lisans okutan yok ve bunun içinde yurt dışında master yapılmaktadır. Ancak şöyle bir detay var: Yurt dışındaki kaldırımların boyu kısa olduğundan dışarı giden öğrencilerimiz biraz zorlanmaktadır.

İş imkanları nelerdir?

Öncelikle Belediyelerin yol yapım çalışmalarında kadrolu olarak iş sahibi olunabilir. Bunun yanında yüksek lisansı bitirenler ise Karayolları'nda çok iyi bir maaşla çalışan olabilir.

Yani bu mesleğin önü bayağı açık değil mi Asosyalistik Bey?

Evet, uçan araçlar çıkana kadar bu mesleğin önü açık. O tür araçlar çıktığında bu meslek de yok olur...

Evet okurlarımız sizler için ayırdığımız vakit doldu. Bir sonraki yazımıza kadar kendinize iyi bakın.

Allahaısmarladık!

Bu yazıdaki hiçbir kişi ve kurumun gerçek hayatla ilgisi yoktur...



Leave a Reply.